Nieuwe leerling

Nieuwe leerling

Voorafgaand aan het schooljaar dat je kind vier wordt, krijg je een uitnodiging om een afspraak te plannen voor een persoonlijke rondleiding en kennismaking met onze school. Tijdens deze rondleiding kun je samen met je kind een kijkje komen nemen bij ons op school. Zo kunnen jullie ons en onze school een beetje leren kennen en kun je met al je vragen bij ons terecht.

Aanmelding aan de start van het jaar

Na de rondleiding kun je jouw kind aanmelden voor het nieuwe schooljaar. In verband met de organisatie van de groepen voor het nieuwe schooljaar, vinden wij het fijn om zo vroeg mogelijk te weten hoeveel kinderen er gedurende het nieuwe schooljaar instromen.

Omdat we ervoor willen zorgen dat je kind op een school terecht komt die goed past, beoordelen we na aanmelding of we aan de ondersteuningsvraag van je kind tegemoet kunnen komen. In de meeste gevallen zal dat zo zijn. Als er bij de aanmelding al een duidelijke vraag om ondersteuning is, dan zullen we samen met jullie onderzoeken of wij die ondersteuning voldoende kunnen bieden. Kan dat niet? Dan zoeken we in overleg met jullie een betere plek, zodat je kind op een fijne en passende school terechtkomt.  

Je zoon of dochter aanmelden voor het nieuwe schooljaar kan ook door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen. We willen je hierbij wel vragen om – indien mogelijk – het formulier persoonlijk af te komen geven op school.  

 

Aanmelding in de loop van het jaar

Tijdens het lopende schooljaar kunnen kinderen van andere scholen op De Kroevert worden aangemeld. Er volgt dan een kennismakingsgesprek. Wij vinden het prettig als je samen met je kind naar dit gesprek komt. Jullie krijgen dan de gelegenheid om de school te bekijken, vragen te stellen en kennis te maken met de groepsleerkracht en de nieuwe klasgenootjes.  

Wanneer een kind tussentijds of bij de overgang naar het voortgezet onderwijs onze school verlaat, krijgt de ontvangende school een onderwijskundig rapport toegestuurd.