Uitgangspunten

Missie, visie en kernwaarden van bs. De Kroevert


Naar de schoolgids index


 

Kinderen zijn de toekomst. En aan ons de taak om ze ook voor te bereiden op de toekomst. Wij willen onze kinderen de ruimte geven en ze begeleiden bij het zelfstandig werken, zelf keuzes maken, reflecteren en groeien.

Door een inspirerende, warme en veilige sfeer te creëren, zorgen we ervoor dat onze kinderen écht zichzelf kunnen zijn. En dat ze onderwijs krijgen dat bij hun behoeften en groei past. Dat kan alleen door zelf ook te blijven groeien. Daarom staan samenwerking en ontwikkeling centraal binnen ons team. Samen met ouders en kinderen, kinderopvang en andere partners, zetten we ons iedere dag in om te laten zien hoe leuk leren is. Om ieder kind te laten stralen en de beste versie van zichzelf te laten worden.

Onze missie:

Samen met onze kinderen gaan we op avontuur, zodat ze kunnen groeien en bloeien binnen een warme, plezierige en uitdagende leeromgeving.

 

Visie

Wij streven naar openheid en verbinding. Bij de kinderen, binnen het team en in al onze communicatie. Die openheid en verbinding realiseren we mede door de sterke verbinding tussen onze groepen en een open gebouw dat hierbij past. Daarnaast willen we de ‘echte wereld’ naar binnen halen en de kinderen nog meer naar buiten brengen.

 

In de toekomst willen we ons onderwijs op maat blijven ontwikkelen, toegespitst op het individuele kind. Alle kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen op onze school. We willen ervoor blijven zorgen dat onze kinderen kunnen zijn wie ze zijn. Dat ze leren samenwerken, leren wat ze leuk vinden en dat ze zich gelukkig voelen. Dat is en dat blijft onze stip op de horizon.

 

 

 

 

 

 

Onze kernwaarden

Geluk

Wij zetten alles op alles om De Kroevert een welkome, veilige en vertrouwde plek te maken voor onze kinderen. Op De Kroevert mag je jezelf zijn, word je gehoord, hoor je erbij en doe je waar je gelukkig van wordt.

Bloei

Op De Kroevert leer je wie je bent, leer je kansen grijpen en leer je leren op jouw eigen manier. We spelen actief in op het ontdekken van passie en talent, waarbij talentontwikkeling centraal staat. We maken onze kinderen bewust van hun eigen leerproces, maar ook van het groepsproces en de kracht van samenwerking. Samen zijn we op ons best.

Avontuur

Wij zien elke uitdaging als een avontuur. We leggen de lat hoog en we dagen onszelf uit. De Kroevert biedt een boeiende leeromgeving met afwisselende manieren van leren. Ons team is ondernemend en we prikkelen onszelf en onze kinderen iedere keer weer om het beste uit onszelf en uit elkaar te halen.

Why How What

Why

De Kroevert wil haar kinderen laten groeien en bloeien en ze laten ontdekken wie ze zijn. 

How

Door te laten zien hoe leuk leren is

Door samen verantwoordelijkheid te nemen en te leren van elkaar

Door te werken vanuit de belevingswereld en de nieuwsgierigheid van de kinderen

Door kinderen te leren zelfstandig te zijn en ze hierin te begeleiden

What

De Kroevert leert kinderen plezier te hebben in het leren.

Het team zet zich iedere dag in om de kinderen een veilige, warme en uitdagende leeromgeving te bieden.

Beloften van Dynamiek

Hoe De Kroevert invulling geeft aan de vier beloften van Dynamiek:

We geloven in je

Doordat wij van De Kroevert op jou vertrouwen, kun jij op jezelf vertrouwen. We begeleiden je met zelfstandig werken, zodat je leert inzien hoe veel je zelf al kunt.

We zien wie je bent en bieden wat je nodig hebt

We kijken naar jouw ontwikkeling en naar de manier van leren die het beste bij jou past. Hierdoor kunnen alle leerlingen op De Kroevert succeservaringen opbouwen en groeien en bloeien.

We bieden je een boeiende en inspirerende leeromgeving

Wij van De Kroevert nemen je mee op avontuur. We vertrekken vanuit jouw nieuwsgierigheid. Zowel binnen als buiten is er een hele wereld om te ontdekken!

We laten je zien dat de wereld groter is dan je school

Jij weet wel dat melk van een koe komt en dat aardappelen op het land groeien. Vanuit deze insteek willen we jou laten zien wat de wereld nog meer te bieden heeft.

 

 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids